You are currently viewing מריבה הוגנת זו מיומנות – הנה טיפים באישור מטפל זוגי מוסמך

מריבה הוגנת זו מיומנות – הנה טיפים באישור מטפל זוגי מוסמך

1. היצמדו לנושא

בלהט הרגע, מפתה לארוז כל בעיה שחוויתם אי פעם לקרב אפי אחד. זה, אה, מהמם עבור האדם שאתם מתווכחים איתו, וזו לא דרך פרודוקטיבית לדבר על למה אתם בעצם כועסים. במקום "לשקוע במטבח", עדיף להישאר ממוקדים בנקודה האחת שאליה אתם רוצים להתייחס, במיוחד אם המטרה היא להגיע לפתרון בר ביצוע.

2. אל תילחמו כדי לנצח

לאחר שתזכירו לעצמכם שאתם והשותף שלכם נמצאים באותו צוות, כדאי לנסות ולהשהות את הדחף להביס את השותף שלכם בקרב. מערכת היחסים שלכם היא לא דיקטטורה, וזו לא באמת דמוקרטיה כי אתם שניים, אז זה משאיר אתכם עם פשרה. גם אם יש יותר משניים מכם במערכת היחסים שלכם, פשרה היא הדרך הטובה ביותר לוודא שכל הצדדים ירגישו שרואים אותם. אתם רוצים לשאול את עצמכם איך מרגישה פשרה מאוזנת בתכנית הגדולה של מערכת היחסים שלכם. ניצחון אמיתי יהיה כנראה כרוך בעבודה משותפת.

3. נסו להיות פתוחים לדאגות של הצד השני

אולי בן הזוג שלכם ניגש אליכם בנוגע לבעיה שיש לו, והוא רוצה לדון בה. או שאולי הגעתם לויכוח ואתם מאוד נסערים, אבל לבן הזוג שלכם יש הסבר טוב. לא משנה מי מדבר, זה יכול להיות קשה להישאר פתוחים וקשובים כשאתם כועסים.

 

כשאנחנו מפוצצים את בן הזוג שלנו, ממזערים את החששות שלו, או שאנחנו מזלזלים  במה שהוא אומר, בסופו של דבר הוא יצטרך להעלות את זה בפנינו כמה פעמים. וכל רגע שהוא מעלה את זה, זה עלול להיות חזק יותר ויותר", מה שיכול להפוך בעיה קלה לבעיה משמעותית במערכת היחסים. במקום לבטל חששות או להתעלם מהם, נסו לקחת נשימה עמוקה ולהקשיב למה שבן הזוג שלכם אומר (אפילו כשקשה). לדוגמא, אם בן הזוג רוצה להתחיל להשתמש בויברטור לקיום יחסי מין- נסו להבין אותו.

4. חזרו על מה שאתם שומעים

אחת הדרכים הטובות ביותר להישאר פתוחים היא לחזור על הצהרותיו של בן הזוג כדי שירגיש שאתם שומעים אותו ואתם מבינים מה הוא אומר. אתם יכולים לומר משהו כמו מה שאני שומע זה שאת מרגישה מוטרדת כשאת מבקשת ממני לעשות משהו בבית ואני אף פעם לא עושה את זה. הטיפ הקטן הזה מאפשר לכל אחד מכם לשאוף להבנה הדדית ובסיס משותף. זה מועיל גם כשהדברים מתוחים. לפעמים לשמוע משהו בחזרה יכול להספיק כדי לקטוע את הנטייה של מישהו לומר משהו פוגע.